16/10/08

L'hora del tu i jo


Leopoldo Abadía, engeninyer industrial i ex professor de l’IESE –escola de negocis vinculada a l’Opus Dei-, ha conegut la fama ara que està jubilat i ha fet un blog sobre economia que te centenars de seguidors. Partint de la lectura continuada d’un diari generalista –La Vanguardia- un altre especialitzat en economia -Expansión- i del setmanari The Economist, -i, es clar, amb el seu background professional- ha anat explicant dia a dia i en llenguatge planer l’evolució de la crisi econòmica. Si algú té interès en assabentar-se fill per randa només ha de consultar aquesta extensió del seu bloc que ell anomena Crisi financera NINJA .
Al fulletó de propaganda municipal Barcelona informació que l’ajuntament m’ha enviat a casa hi ha una columna dòpinió del senyor Abadía, en la que, desprès de reconeixer que efectivament “estamos vivienda una crisis muy seria”, anima als ciutadans “los de aquí por nacimiento y los de aquí por adopción” a sacar adelante “esta Barcelona que ya nos pertenece”.
La seva recepta per aconseguir-ho és: “luchar para salir adelante, sin esperar a que nos echen una mano”. Perquè el que ens passi en els propers anys “depende exclusivamente de lo que hagamos ahora tú y yo”.
Un crit a la responsabilitat individual que amaga la decepció en els col•lectius.
Poseu al costat de crisis qualsevol altre substantiu (econòmica, religiosa, política, jurídica, esportiva...) i la crida continuarà tenint sentit.